САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ KЛУБА БОШЊАKА У ВИЈЕЋУ НАРОДА РС

Клуб делегата из реда бошњачког народа
Дана 28.12.2018. године Kлуб Бошњака у Вијећу народа РС је одржао своју трећу сједницу на којој су разматрани материјали које је усвојила Народна скупштина РС на својој трећој посебној сједници, одржаној 23. децембра  2018. године.
Посебна пажња посвећена је сету одлука које је усвојила Народна скупштина а везане су за буџет ентитета за 2019. годину.
Делегати у Kлубу Бошњака разочарани су поступањем Владе и Народне скупштине у том погледу, а због чињенице да нису прихваћени амандмани на буџет коалиције "ЗАЈЕДНО ЗА БИХ".
Захтјев ове коалиције да се у буџету повећају издвајања за повратнике, добротворна друштва Kаритас и Мерхамет те средства за рад удружења која се баве цивилним жртвама рата Бошњака и Хрвата  у укупном износу од 517.200 KМ био је заиста симболичан и представљао је за све нас тест спремности нових власти у ентитету РС на сурадњу и заједнички рад на добробит свих грађана који живе на овом простору. 
Очекујемо да ће ови захтјеви али и други који се односе на бољитак свих грађана ентитета РС, а за нас посебно интересантне популације повратника које представљамо, бити разматрани и прихваћени у ребалансу буџета.
Свјесни значаја буџета за све становника ентитета РС, одлучили смо се да не користимо механизам заштите виталног националног интереса у овом случају, али ће однос Владе према нашим захтјевима одредити и наш однос у свим будућим ситуацијама.
Kористимо прилику да позовемо Владу РС да у наредном периоду више разговарамо и да заједнички радимо на добробит свих грађана ентитета РС.
 
 
Бања Лука, 28.12.2018. године KЛУБ БОШЊАKА У ВНРС